Allt om yrket bilmekaniker

Här kan du hitta fakta om yrket bilmekaniker. Dels sammanställer vi fakta om själva yrket bilmekaniker, men du hittar även mer information kring hur man kan bör tänka på när man anlitar en bilmekaniker.

Vad gör en bilmekaniker?

En bilmekaniker är en person som är specialiserad på att arbeta med bilar på ett rent mekaniskt vis. Oftast handlar det då om att utföra service på bilen för att säkerställa att den skall kunna framföras på ett driftsäkert sätt, men bilmekaniker också med reparationer av skador som har uppstått på både direkt och indirekt vis på bilen. Ofta krävs en bred kompetens för att kunna arbeta som bilmekaniker, då bilar idag inte längre enbart handlar om ren mekanik utan även innehåller mängder med elektronik samt ofta har mycket komplicerade bränslesystem.

Till en bilmekaniker är också vart man vänder sig om man behöver hjälp med att släcka tvåor efter besiktningen, oavsett vad dessa tvåor handlar om så brukar den lokala bilmekanikern oftast kunna fixa det mesta.

Bilar på service hos en bilmekaniker.

Bilar på service hos en bilmekaniker.

Motorbranschens Riksförbund

När man skall anlita en bilmekaniker brukar det kännas tryggt att ta kontakt med någon som är medlem i Motorbranschens Riksförbund (MRF), eftersom det är viktigt att bilen fungerar på ett driftsäkert sätt och kan garantera största möjliga säkerhet när man färdas på vägarna. Läs gärna mer om MRF här.

Om du söker jobb som bilmekaniker kan vi rekommendera denna sajt som listar lediga jobb som bilmekaniker.Skriv en kommentar