Vem var Sommarskuggan

Sommarskuggan är en karaktär i sommarlovsmorgon - ett program som går på morgnarna under sommarlovet. Varje år är en av programledarna eller någon annan känd person i hemlighet utklädd till "Sommarskuggan", något som sedan avslöjas i slutet på säsongen. Vem som har spelat Sommarskuggan har varierat under åren och så här har det sett ut den senaste tiden:

Vem var Sommarskuggan 2016

Sommaren 2016 var första året som Sommarskuggan deltog i sommarlovsmorgon, detta år spelades Sommarskuggan av "chefen" på barnkanalen (som heter Jonas Karlström Hay i verkligheten).

Vem var Sommarskuggan 2017

År 2017 spelades Sommarskuggan av Malin Olsson, en av programledarna.

Vem var Sommarskuggan 2018

Detta år spelades Sommarskuggan av Caroline Hermansson.

Vem var Sommarskuggan 2019

År 2019 spelade Sommarskuggan av musikern Hasse Andersson. Hasse hade figurerat flitigt i TV det året efter bland annat sin framträdan i Melodifestivalen.

Vem var Sommarskuggan 2020

Under sommaren 2020 spelades Sommarskuggan av skådespelaren och komikern David Sundin. David hade gjort sig känd under året bland annat för sin medverkan i underhållningsprogrammet "Bäst i test".

Vem var Sommarskuggan 2021

Under 2021 så spelades Sommarskuggan av ingen annan än den folkkäre skådespelerskan Marianne Mörck, som även spelar Kapten Doris i "Sommarlov" och de övriga berättelser där Sommarskuggan figurerar.

Vem var Sommarskuggan 2022

Under sommaren 2022 spelades Sommarskuggan av ingen mindre än artisten Tusse, som verkligen älskade att få busa med alla barn och vuxna.Kommentarer


#1   Malte Holmlund   2022-08-26 13:28  
Men oj vilken bra hemsida jag som har undrat hela mitt liv vem sommarskuggan nummer 2 var och nu vet jag att det var hasse anderson år 2019

Skriv en kommentar