Info, fakta & prylar/Material/Öko-Tex Standard 100

Öko-Tex Standard 100

Vad tänker du på när du hör orden "Öko-Tex Standard 100"? Om du är som de flesta människor är det första du tänker på hög kvalitet. Och du har rätt - det är precis vad Standard 100 av Öko-Tex innebär för textilprodukter. En notis så här i början, internationellt sett kallas certifieringen "Oeko-Text Standard 100", eftersom Ö:et inte är så vanligt i världen (vilket du märker om du kollar in hur andra alfabeten ser ut).

Vad innebär märkningen

Termen "standard 100" innebär att alla textilprodukter med denna märkning uppfyller stränga internationella säkerhetsnormer. För att certifieras måste produkterna testas med avseende på skadliga ämnen, däribland kemikalier, bekämpningsmedel och tungmetaller. Denna rigorösa testprocess garanterar att textilprodukter som bär märkningen Öko-Tex Standard 100 är säker för mänsklig användning. Certifieringen är faktiskt så pålitlig att den erkänns av regeringar och branschorganisationer runt om i världen.

Högkvalitativa textilprodukter

Om du letar efter högkvalitativa textilprodukter ska du leta efter Standard 100 by Öko-Tex-märkningen. Du kan vara säker på att produkter med denna märkning uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. Framför allt när det handlar om produkter som är avsedda för att användas av eller runt barn, särskilt små barn som bebisar, är det väldigt viktigt att det material som används är fritt från skadliga ämnen. Därför brukar de flesta sådana produkter uppfylla kraven för Öko-Text Standard 100, exempelvis gör BabyBjörn och Ergobaby bärselar det.

Barn i en bärsele.


Skriv en kommentar