Info, fakta & prylar/Platser/Vackra slott i Tyskland

Fem av de vackraste och mest populära slotten i Tyskland

Tyskland är ett fantastiskt slottsland som har mer än 700 slott. I den här artikeln skall vi gå igenom fem av de vackraste och mest populära slotten som du inte vill missa under ett besök i Tyskland. Det första är slottet Neuschwanstein som byggdes av kung Ludwig II som en personlig tillflyktsort, slottet Hohenzollern som är släkten Hohenzollerns stamgård, Burg Eltz med sin fantastiska medeltidsarkitektur, slottet Wartburg som ligger på toppen av en kulle ovanför staden Eisenach i Thüringen och slutligen slottet Blankenstein i Frankfurt an der Oder där Fredrik I bodde i många år.

Slottet Neuschwanstein

Slottet Neuschwanstein ligger i Bayern i Tyskland och har varit hemvist för många kungar och drottningar under århundradena. Det byggdes som en personlig tillflykt av kung Ludwig II som en tillflykt från sitt dagliga liv som kung. Slottet är ett av de mest kända slotten i hela världen, inte bara i Tyskland. Slottet dominerar allt omkring sig eftersom det ligger på toppen av en kulle med utsikt över närliggande byar.

Det första steget för att besöka slottet Neuschwanstein är att köpa en biljett för inträde. Biljetter kan köpas online eller vid porten om det finns några tillgängliga. När du har fått din biljett går du in genom porten och går upp till eller nära slottet för vad som kommer att varaen fantastisk utsikt. Slottet Neuschwanstein har utnämnts till en av de mest populära attraktionerna i Tyskland och är väl värt ett besök för alla som vill se slott i Tyskland som turister.

Läs gärna mer om Neuschwanstein hos Tyskland.nu.

Slottet Hohenzollern

Hohenzollerns slott ligger nära staden Hechingen och finns på toppen av berget Hohenzollern inuti ett eget parkområde som täcker en yta på cirka 20 hektar. Det byggdes för Fredrik Vilhelm I och lämnades övergivet tills det blev en del av ett museum som visar besökare hur livet skulle ha sett ut under medeltiden. Besökarna kan fritt vandra genom olika rum i palatset där de hittar konstverk från kända målare som Peter Breuer och Gerhard Marcks.

Slottet har stått på berget Hohenzollern i mer än 900 år och det är lätt att förstå varför denna plats en gång ansågs vara ett av Tysklands vackraste slott. Kombinationen av dess historia, arkitektur och målningar gör Hohenzollerns slott till ett måste för alla som vill besöka slott i Tyskland som turist.

Burg Eltz

Burg Eltz ligger nära Koblenz och kallas ibland för "Moselens juvel". Denna lilla medeltida borg ligger högt över staden nedanför som ger besökarna en fantastisk utsikt över många mil runt omkring dem. Många kommer hit bara för att de är intresserade av att besöka grottor som användes av smugglare under andra världskriget innan de förvandlades till restauranger idag. Besökare kan fortfarandese de gångar som byggdes för att förbinda dem med slottet ovanför.

Det bästa sättet att utforska Burg Eltz är till fots, men du kan också ta ett tåg eller en båt upp om du föredrar det, vilket underlättar för turister som inte vill gå för mycket. Utsikten vid denna historiska plats är verkligen värd alla ansträngningar som besökare gör och ännu mer när den kombineras med all dess historia som ingår i att besöka slott i Tyskland som turist.

Läs gärna mer om Burg Eltz hos Tyskland.nu.

Wartburgs slott

Wartburgs slott ligger nära Eisenach och har stått på toppen av kullen med utsikt över staden nedanför sedan omkring år 1000 e.Kr. vilket gör det till ett av Tysklands äldsta slott. Det var en gång hemvist för den heliga Elisabeth som senare blev en ikon i Bayern efter att hon gifte sig med Landgraf Ludwig IV. Hon bodde i slottet fram till sin död och många mirakel tillskrevs henne, till exempel att hon botade sjuka människor och hjälpte kvinnor som ville ha barn men inte kunde bli gravida.

Det bästa sättet att besöka Wartburgs slott är till fots, vilket ger besökarna en chans att fullt ut uppskatta all dess skönhet och historia. Du kan ta ett tåg upp om du föredrar det, vilket gör det lättare för turister som inte vill gå för mycket eller köra upp själva eftersom det finns gott om parkeringsplatser vid själva platsen. Att promenera genom denna historiska plats kommer att få vem som helst att känna att de är en del av Tysklands förflutna samtidigt som de fortfarande lever idag vilket gör det till ett av Europas mest populära slott.

Slottet Blankenstein

Slottet Blankenstein ligger i närheten av Siegen och var en gång landgraf Wilhelm II:s hem, som bodde här fram till sin död 1413. Därefter blev det ett fängelse som hyste många kända brottslingar som tjuvar, mördare och religiösa demonstranter.

Idag kan besökare se fängelsehålan där dessa fångar hölls tillsammans med några utställningar om deras liv. Själva slottet har haft flera ägare sedan det först byggdes under medeltiden. Slottet Blankenstein är faktiskt ett mycket bra exempel på hur slott i Tyskland såg ut under medeltiden. Detta ger besökarna en chans att lära sig mer om Tysklands historia samtidigt som de får se äkta medeltida arkitektur och design.

Läs gärna mer om Blankenstein hos Tyskland.nu.Skriv en kommentar